Kada si sretan, i sunce za tobom žuri

U organizaciji Rotary kluba Zagreb-Sesvete grupa (28) korisnika Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, u pratnji odgojiteljica, volonterke Dore i nekoliko članova Rotary kluba Zagreb-Sesvete, 7. svibnja bilo je na izletu koji je sve oduševio. U okviru ovoga izleta, koji za korisnike Kuće sv. Franje već tradicionalno u svibnju organiziraju sesvetski rotarijanci, mladi Caritasovi korisnici posjetili su Ogulin, Novigrad na Dobri i Karlovac.

»Prvo odredište izletnika, koje se naše djece najviše dojmilo, bila je Ivanina kuća bajke. Uz stručno vodstvo saznali smo zanimljive detalje o životu i djelima ove naše slavne spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić te uronili u svijet bajke kroz priče koje smo slušali, puzzle koje smo slagali te brojna izdanja i predmete koje smo mogli proučiti. Čak smo otkrili i naše ‘čarobne moći’ i likove koji bismo postali da smo dio bajke. Jedna od moći je čitanje lektira!!!! Nakon Ivanine kuće otkrili smo prošlost Đulinog ponora i šetali zanimljivim Đulinim vrtom«, opisuje izlet Ivana Vincek Kovačić, voditeljica ove kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Nakon toga posjetili su Zavičajni muzej Ogulin i Stari grad Novigrad na Dobri, s kojega se pruža prekrasan pogled na krajolik koji ga okružuje. Objed su imali u McDonald’s restoranu u Karlovcu.

»Bilo nam je posebno zadovoljstvo i čast provesti svaki trenutak sa predivnom djecom i njihovim odgajateljicama. U našem humanitarnom radu ovo je jedan od naših najvažnijih i najdražih događaja. Veselimo se budućim susretima sa djecom iz Kuće sv. Franje te ih ovom prilikom ponovno sve pozdravljamo«, izjavio je po završetku izleta Mario Čulek, predsjednik RC Zagreb-Sesvete.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje članovima Rotary kluba Zagreb-Sesvete na vremenu i financijskim sredstvima koje su uložili da bi korisnici Kuće sv. Franje imali jedan prekrasan, nezaboravni dan!

Tekst: Stjepan Moškatelo, novinar
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Prethodna objava
Slijedeća objava dolazi uskoro...▶