Rotary Grill-Gorščica 2013

Ovogodišnja Gorščica bila je najveće neformalno druženje rotarijanaca Hrvatske s ukupno 150 prijatelja koji su uživali u ugodnom sunčanom jesenskom danu uz zamamni miris roštilja, kotlića i ražnja, a sve to uz dobro vino i tamburaše. Uz 120 odraslih učesnika, rotarijanaca i njihovih prijatelja, na druženju je bilo i tridesetak djece i mladih, a posebno moramo naglasiti da su to djeca iz Udruge Veliko srce malom srcu te djeca iz Dječjeg doma sv.Franjo iz Vugrovca kao i desetero mladih sa dugoročne razmjene o kojima su se brinuli članovi Rotaract kluba Zagreb-Sesvete.

Ocjenjivački sud koji je radio u sastavu – gost i predsjednik, Tomislav Špiček, zatim Jasminka Porobijaiz RC Varaždin 1181 i Ivan Fridrih RC Zagreb-Sesvete, imao je zaista težak zadatak. Uz kvalitetu pripreme, ocjenjena je i kreativnost te prezentacija na tanjuru. Pobjednički tim došao je iz Rotaract kluba Zagreb-Sesvete, drugo mjesto pripalo je Innerwheel klubu Zagreb-Gradec dok su treće mjesto podijelili RC Velika Gorica, RC Varaždin 1181 i RC Prelog. Uz puno navijanja i podrške takmičarima gosti su u opuštenoj atmosferi obilazili i nadgledali takmičare i usput se sladili kobasicama, roštiljem i finim gulašom koji su za njih pripremali vrijedni članovi Rotary kluba Zagreb-Sesvete.

Na svježem zraku, uz pjesmu i druženje protekao je ugodan dan koji je svojim humanitarnim ciljem pokazao da znamo i možemo pomoći onima koji su potrebiti, a ovaj treći po redu Rotary Grill Party Gorščica imao je i humanitarni cilj – pomoć udruzi Veliko srce malom srcu, koja okuplja liječnike i roditelje djece s prirođenim srčanim manama, o kojoj klub skrbi u okviru svojih mogućnosti. Prikupljena sredstva biti će iskorištena za kupovinu telemetrijskog sustava neohodnog za kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja malih bolesnika.

Prethodna objava
Slijedeća objava