Rotary Grill-Gorščica 2014 – Rotary Day

Rotary klub Zagreb-Sesvete, organizirao je i ove godine, sada već tradicionalno druženje Rotary Grill Gorščica 2014 u subotu 18. listopada uz zamamni miris roštilja, kotlića i ražnja, te dobro vino i tamburaše. Sunčano subotnje jutro mamilo je izletnike na Sljeme, a okupljanje oko Kaptolske lugarnice Gorščica smještene podno istočnog dijela Medvednice, gdje se sada već tradicionalno održavaju takmičenja majstora i prijatelja roštilja, privuklo je i ove godine brojne rotarijance i njihove prijatelje.

Do sada smo s velikim srcem prikupljali sredstva za pomoć i opremanje laboratorija na Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro. Možemo izvijestiti da je laboratorij opremljen. Prisustvovali smo primopredaji i puštanju u rad zadnjeg velikog uređaja – Telemetrijskog sustava za praćenje vitalnih funkcija najmlađih bolesnika. Ovogodišnje druženje na Gorščici i sredstva koja su prikupljena odlučili smo namijeniti stradalima u poplavama i vratiti malo veselja na poplavljena područja Slavonije. Prikupljena sredstva na akciji Rotary Grill Party Gorščica 2014 namijenili smo KUD-u Graničar iz Gunje za obnovu glazbala bez kojih su ostali u katastrofalnim poplavama u svibnju 2014. godine.

Rotary Grill Party Gorščica 2014 je najveće neformalno druženje rotarijanaca Hrvatske s ukupno 154 akreditirana prijatelja koji su uživali u ugodnom sunčanom jesenskom danu. Uz odrasle učesnike, na druženju je bilo i tridesetak djece i mladih, u sklopu akcije Rotary Day. Posebno moramo naglasiti da su to bili mladi iz Izraela s voditeljima, kao i mladi s dugoročne razmjene koji su ove školske godine u Zagrebu, a o kojima su se brinuli članovi Rotaract kluba Zagreb-Sesvete.

Ocjenjivački sud koji je radio u sastavu – gost i predsjednik, jedan od poznatih i cijenjenih hrvatskih kuhara Almo Čatlak, zatim Jasna Porobija iz RC Varaždin 1181 i Ivan Fridrih RC Zagreb-Sesvete, imao je više nego težak zadatak. Ocjenjena je kreativnost, prezentacija na tanjuru i naravno, kvaliteta pripreme. Pobjednički tim došao je iz RC Prelog, a drugo mjesto podijelile su ostale četiri ekipe – RC Karlovac, RC Velika Gorica, RC Varaždin 1181 i Rotaract klub Zagreb-Sevete.

Prethodna objava
Slijedeća objava