Na izletu u Liku s mladim prijateljima

Rotary klub Zagreb Sesvete u sklopu svog socijalnog programa organizirao je već peti zajednički izlet i druženje štićenika Caritasovog dječjeg doma iz Vugrovca s članovima Rotary i Rotaract kluba Zagreb Sesvete i članovima njihovih obitelji.

Ove smo godine posjetili utočište medvjeda u  Kuterevu i Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu. Tradicionalno se na ovakvim cjelodnevnim izletima dvadesetak djece iz doma sa svojim voditeljima druže s prijateljima rotarijancima i njihovim obiteljima kako bi djeci pokušali dati bar dio obiteljskoga i prijateljskog okruženja uz iskreno druženje.

Naravno, i ove godine s nama su bili i naši rotaractovci, članovi Rotarakt kluba Zagreb-Sesvete, kojima ne nedostaje elana i motivacije za sudjelovanje u ovim izletima te svojom kreativnošću ispuljuju druženje veseljem i zabavom.

Od ranog jutra, kada se kreće na put, u autobusu je vesela graja djece, s kojom se svake godine sve više zbližavamo. Od dijeljenja sendviča za doručak, posjeta dvjema prekrasnim i inspirativnim lokacijama, preko zajedničkog ručka, do nagradnih igara o znanjima usvojenim na mjestima koja su posjetili, odgovaranja na beskrajan niz dječjih pitanja, ova putovanja puna su aktivnosti i  događanja koja obogaćuju i dječje i naše živote. Tijekom izleta svaki se puta rodi i nova ideja, plan za novo druženje nagodinu, kako bi se nastavila ova lijepa  tradicija.

Prethodna objava
Slijedeća objava